Σχετικά

Το όραμά μας


Ονομάζομαι Χαντζαρά Ελένη και γεννήθηκα στην Αθήνα το 1981. Το 2000 μπήκα στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, απ’ όπου αποφοίτησα το 2004 με ειδικότητα στα Παιδαγωγικά. Από τότε και μέχρι σήμερα εργάστηκα ως δασκάλα κατ’ οίκων και συνεργάστηκα με μαθητές από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) σε όλα τα μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης και όχι μόνο. Επίσης εργάστηκα για ένα χρόνο στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε νυχτερινό Λύκειο. Το 2019 και μετά από 16 χρόνια συνεχόμενης διδακτικής εμπειρίας αποφάσισα να διαμορφώσω τον δικό μου χώρο για να υποδεχτώ μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές και μαζί να προσπαθήσουμε να θέσουμε τις σωστές  βάσεις για μια σταθερή και αποδοτική σχολική πορεία.

Η απόφασή μου αυτή βασίστηκε στην αγάπη μου για τα παιδιά, στην βεβαιότητα ότι η Α΄βάθμια εκπαίδευση αποτελεί τον πυλώνα της μαθησιακής πορείας κάθε παιδιού και στην κατανόηση της μεγάλης ανάγκης των περισσότερων γονέων σήμερα για σταθερή, ολοκληρωμένη και ουσιαστική σχολική μελέτη των παιδιών τους.

 

Δημιούργησα λοιπόν, με πολλή αγάπη και μεράκι έναν χώρο ευχάριστο και οικείο για τα παιδιά και παράλληλα ασφαλή και με όλους τους κανόνες υγιεινής που προβλέπονται και απαιτούνται στις μέρες μας λόγω της άσχημης κατάστασης, την οποία βιώνουμε τους τελευταίους μήνες. Το Κέντρο Μελέτης «Δι…αγωγή» διαθέτει δύο άνετους χώρους μελέτης των μαθητών. Η μία αίθουσα προορίζεται για τους μαθητές Α΄,Β΄ και Γ΄ Δημοτικού και η δεύτερη αίθουσα για τους μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού ώστε να διαχωρίζονται ηλικιακά και να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή απόδοσή τους. Επίσης το Κέντρο Μελέτης διαθέτει και έναν επιπλέον χώρο δημιουργικής απασχόλησης με υλικά κατασκευών και ζωγραφικής, επιτραπέζια παιχνίδια, παζλ και λογοτεχνικά βιβλία για όλες τις ηλικίες,  με σκοπό τα παιδιά να περνούν εποικοδομητικά το χρόνο τους μετά την ολοκλήρωση της μελέτης τους και μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς- κηδεμόνες τους.

 

Επιδιώκω καθημερινά την πλήρη κατανόηση της σχολικής ύλης από κάθε μαθητή καθώς και την εμπέδωσή της σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό μέσα από εκπαιδευτικό υλικό και ασκήσεις. Καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο κάθε μαθητής να επιστρέφει στο σπίτι του έχοντας ολοκληρώσει καθ’ όλα τη σχολική του μελέτη σε όλα τα μαθήματα και έχοντας κατανοήσει τη διδακτέα ύλη της κάθε ημέρας όσο καλύτερα μπορεί.

Με μεγάλη χαρά λοιπόν, σας περιμένω στο χώρο μου για να σας γνωρίσω και να μιλήσουμε για τις ανάγκες του δικού σας παιδιού αλλά και τους στόχους σας σχετικά με τη μαθησιακή του εξέλιξη.

Σύντομο βιογραφικό


  • Γεννηθείσα στην Αθήνα το 1981
  • Τελείωσα το 24ο Γενικό Λύκειο Αθηνών το 1999
  • Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας το 2000 και απεφοίτησα με ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ το 2004 με ειδίκευση στα Παιδαγωγικά.
  • Σπούδασα για 12 περίπου χρόνια (1992- 2003) κλασσική μουσική.
  • Εργάστηκα ως εκπαιδευτικός για 1 έτος (2005- 2006) στο 3ο Νυχτερινό Λύκειο Αγ. Αναργύρων στο τομέα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας διδάσκοντας Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία.
  • Εργάστηκα για 1 έτος (2006- 2007) στο Εθνικό Τυπογραφείο ως επιμελήτρια κειμένων.
  • Από το 2004 έως και το 2019 δραστηριοποιήθηκα στην κατ’ οίκον διδασκαλία με παιδία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Δημοτικό – Γυμνάσιο- Λύκειο).